koekalverij - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Gert-Jan Eggink - WaarBenJij.nu koekalverij - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Gert-Jan Eggink - WaarBenJij.nu

koekalverij

Door: Gert-Jan

Blijf op de hoogte en volg Gert-Jan

18 Mei 2009 | Canada, Ottawa

hallo allemaal hier weer een berichtje vanuit canada,

De laatste dagen zijn we bezig geweest met het schoonmaken van de melkstal, dit omdat er vanmiddag een rondleiding word gehouden voor nederlandse boeren met imigratie plannen. En verder heel druk met de koeien. we hebben vrijdag 2 koeien behandeld die een lebmaag verdraaiing hadden. dit had hij al een hele poos niet met gehad maar nu ineens 2 keer tegelijk. opereren en behandelen van koeien doet men hier bijna allemaal zelf. Hier kon ik mooi bij helpen.
Ook druk met de kalfjes, zaterdag 3 jonge kalveren geboren vrijdag 2... enz enz.. sinds het begin van de stage zijn er nu ongeveer 16 of 17 geboren. en ja ze moeten ook allemaal wat te drinken hebben dus druk druk in de kalveren.

Afgelopen weekend zijn Jarno en ik naar een verjaardag geweest, hier was Erwin Elkink ook dus weer een beetje bij gepraat over hoe het iedereen verging.
Zondag morgen toch wel weer vroeg uit bed want de koeien moeten wel gemolken worden. Zondag middag heb ik het gazon gemaaid, ja dat moet zelfs 8000 km van huis ook gebeuren!
Zondag avond is Jarno hier geweest om even rond te kijken.

nou dat was het weer tot nu toe, ik zal de foto's even vernieuwen zodat er weer wat nieuws te zien is.

mvg,

Gert-Jan

• 18 Mei 2009 - 21:23

Harry En Mariska :

Hoi Gert Jan,

We hebben je verslag gelezen, leuk hoor. Mooi dat het je zo goed vergaat daar. Wij zijn zelf ook daar geweest met onze vakantie, en hebben er ook 1 nacht geslapen. Gezellige aardig mensen. We zien bekende dingen bij de foto. Zoals de auto, daarin zijn wij ook rondgereden en toen vertelden ze ons ook over de stenen die ieder jaar naar boven komen.
    (we zijn wel blij dat dat hier niet is,want het stuk land was grooooot) Woensdag komen de Henk en Dini bij je ouders en hier de "farm" bekijken. We wensen je nog een heel plezierige tijd daar. Pas op als je zelf op pad gaat dat je niet verdwaald, want oh wat lijkt het daar op elkaar.

Groetjes Harry en Mariska, Leonie en Gerben

PS doe ze de hartelijke groeten van ons, en als je de kans krijgt moet je dini vragen om spinazieschotel, die is heerlijk!!

• 19 Mei 2009 - 10:53

Marlon:

Heyy Gert-Jan

Ik heb je verslagjes ook gelezen. ik hoorde van mijn vader dat je dicht in de buurt zat van een gemeenschap of zo die nog dingen doen met paard en wagen?
    Lijkt met super gaaf daar en vooral een super ervaring die je daar kan op doen met een stage. Helaas mag ik dat niet van school:(
    Je ziet al veel verschillen met hier in Nederland, eigenlijk steld het hier bijna niks voor:P
    Ik hoop dat je het naar je zin hebt. Ik wens je nog veel plezier daar!!

groetjes je buurmeisje:P

• 20 Mei 2009 - 13:20

Janieke:

Haaaaaaa knigge

ik dacht ik zal jou ook eens een berichtje sturen vanuit het mooie nederland.. Ja je zult het wel niet geloven maar hier ist prachtig weer..

Maar verder alles goed daar? al een leuk scharreltje gezien of valt het daar tegen ? hahaha Spreek je snel

Groetjesssssss

• 20 Mei 2009 - 13:26

Opa En Oma:

WE HEBBEN ALLES GELEZEN.FIJN DAT HET JE GOED GAAT.WE HEBBEN WEER EEN LEKKER BUFFET GEHAD. VAN HENK NIJHUIS BIJ WITKAMP LATER MEER NIEUWS VAN ONS.DAG EN VEEL LIEFS.

• 21 Mei 2009 - 19:26

Familie Schoneveld:

Hoi Gert-Jan,
    Fijn dat alles naar wens verloopt. We wensen je nog een hele gezellige en mooie tijd in Canada.
    We blijven je verhalen volgen. Hartelijke groeten van Gerrit, Erica, Linda en Frank Schoneveld uut 't laornse brook.

• 12 Juni 2009 - 11:09

Ruud Dijkman:

Goedemiddag Gertjan, Dat ziet er allemaal goed uit en daarnaast is het goed te zien dat je je daar goed kan vermaken. Geniet er maar van want voor je het weet ben je weer in ons kikkerlandje Nederland